Nuttige tools voor techies

Nuttige tools voor techies

Net als het artikel Gratis tools voor je project of startup (deel 1) is dit een artikel dat ik af en toe wil voorzien van een update naargelang ik nieuwe tools tegenkom. Verwacht hier geen uitgewerkte structuur maar eerder een soort van datadump.

Rubular: regex tester

Het opstellen van goed werkende reguliere expressies is zelden evident, hierin kan Rubular een grote hulp zijn. Vul een string in en bouw via deze tool je reguliere expressie op, je krijgt live het resultaat te zien zodat je snel een idee krijgt dat je op het goede pad zit.

Steyaert Rubular regex tester

EverSQL: SQL query optimalisaties

EverSQL SQL Query Optimizer is een heel uitgebreide en nuttige tool die je assisteert in het optimaliseren van de snelheid van SQL queries. Deze biedt ondersteuning voor heel wat database engines zoals MySQL, Redis, PostgreSQL, SQL Server, enzovoort.

Paste je query of zelfs je volledige slow query log en laat deze tool zijn analyses uitvoeren. Je krijgt al vrij snel een geoptimaliseerde query terug alsook de nodige verdere aanbevelingen om nog meer performantiewinst te boeken.

Steyaert EverSQL Query Optimizer

ShellCheck: shell script analyse

Voor de shell scripters onder ons is er ook goed nieuws. Je kan je script laten controleren op logische fouten via ShellCheck.

Steyaert - Shellcheck

Scripts op maat

Zit je met een tijdrovend werkje dat perfect geautomatiseerd kan worden maar weet je niet hoe je dit zelf kan scripten? Neem dan gerust contact op zodat we dit voor jou kunnen uitwerken.

Jouw feedback

Chatten
1
­čĺČ Meer info?
Hallo ­čĹő­čĆ╝
Kan ik een vraag voor jou beantwoorden?