Hoe Amazon Q met CodeWhisperer gebruiken

Hoe Amazon Q met CodeWhisperer gebruiken

In deze korte post zal ik beschrijven hoe je Amazon Q met CodeWhisperer kan gebruiken. Maar eerst even verduidelijken wat CodeWhisperer exact is.

Amazon CodeWhisperer is een code generator die aan de hand van machine learning in real time code suggesties kan aanbieden. Dus terwijl je code aan het schrijven bent zal CodeWhisperer afkomen met voorstellen om je code aan te vullen. Een meer gedetailleerdere uitleg kan je lezen op de officiële documentatie van Amazon.

Ik gebruik Visual Studio Code, om hierin gebruik te kunnen maken van CodeWhisperer zal je eerst de AWS Toolkit for VSCode moeten installeren.

Zodra deze voorwaarden voldaan zijn is het vrij gemakkelijk om Amazon Q en CodeWhisperer te beginnen gebruiken. Je merkt dan al snel de verschillende voordelen zoals het bijschaven van je kennis, code reviews enzovoort.

In het volgende voorbeeld zal ik een stukje Terraform code laten analyseren en uitleggen door Amazon Q.

Je ziet dat ik hier meerdere opties heb zoals het refactoren van de code, fixen en optimaliseren. Als ik nu klik op Explain dan verschijnt het Amazon Q venster die mij meer uitleg geeft over het stukje code dat ik geselecteerd heb.

Wil je weten wat ik nog meer doe met AWS en wat ik kan bijdragen aan jouw project? Check dan zeker deze pagina of neem contact op.

Jouw feedback

Chatten
1
💬 Meer info?
Hallo 👋🏼
Kan ik een vraag voor jou beantwoorden?